Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Ponytail Barbies 1959 -   
Toen Barbie in 1959 in de handel kwam, droeg zij een zwart-wit gestreept badpak en het haar in een paardenstaart (ponytail), zoals in die tijd in de mode was. De haarkleur was blond of donker; later werd een roodharige versie ge´ntroduceerd, die 'Titian' (naar de licht kastanjebruine kleur van haar op Titiaanse schilderijen) werd genoemd.

In 1994, 35 jaar na haar geboorte, kwam Mattel voor de echte verzamelaar met een reproductie van de eerste Barbie op de markt.

In de eerste jaren werden meerdere exemplaren van deze Barbies geproduceerd, die maar licht van elkaar verschilden. Zo had nummer 3 blauwe irissen en fijner gebogen wenkbrauwen en model nummer 4 was gemaakt van een ander soort vinyl. Kleding werd apart verkocht. In de jaren zestig konden de jonge meisjes in de winkels in de Verenigde Staten de Barbies niet alleen in badpak kopen. Barbie droeg ook kleding van de mode-ontwerpster van Mattel, Charlotte Johnson, die ge´nspireerd werd door het werk van de beroemde modehuizen in Parijs. In die tijd schreef de mode hoeden en handschoenen voor. Zoals Barbie in "Gay Parisienne" toonde (van deze Barbie uit 1959 konden de verzamelaars in 2003 een reproductie kopen) en als werkende vrouw in 'Busy Gal' (reproductie van deze Barbie uit 1960 kwam in 1995).

In 'Solo in the Spotlight' verscheen Barbie in een elegante en glinsterend zwarte, nauwaansluitende jurk die aan de onderkant uitwaaierde, achter een microfoon. In 1995 was ook hiervan een reproductie te koop (foto).

Verder toonde Barbie zich met blonde of rode paardenstaart in een bruidsjurk in 'Wedding Day Barbie', waarvan in 1997 een reproductie het licht zag (foto).

In 1961 droeg zij in 'Enchanted Evening' een prachtige roze satijnen avondjurk, die ge´nspireerd was op een japon gedragen door de bekende filmster Grace Kelly. Ook deze uitvoering was in 1996 als reproductie met blond of zwart haar te verkrijgen. Vele fans kopen deze reproducties, maar er zijn er nog die veel geld willen betalen voor een originele Ponytail Barbie.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Barbies

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel