Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Aanwinst voor het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum   
Met behulp van een ponton en een multitrailer met 96 wielen werd vorige week een van de grootste landingsvaartuigen ter wereld van Zwijndrecht naar het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum in Overloon vervoerd. Na aankomst van het ponton in Maarhees (Limburg) werd de zogenaamde BARC (Barge Amphibious Resupply Cargo) overgeslagen met behulp van een 650 tons Demag telescoopkraan.

Het vervoer naar Overloon vond 's nachts plaats op een 12-assige Goldhofer trailer met 96 wielen, waarbij de A73 vanaf de afslag Venray Noord richting Nijmegen over een lengte van ruim 4 km. een uur werd afgesloten. Het bijzondere transport bereikte de grens van de bebouwde kom van Overloon om 7 uur zaterdagochtend.

Vanwege de breedte en het gewicht van de BARC kon het museum niet door het dorp worden bereikt, zodat een andere oplossing bedacht moest worden. De in Zwijndrecht voor het transport gedemonteerde wielen met een doorsnee van maar liefst drie meter werden weer aangebracht door mensen van het Marshall museum, waarna de multitrailer in een lage stand er onderuit kon worden gereden. Het gevaarte legde met brullende motoren, zo nu en dan een handje geholpen door een dragline, de resterende twee km. af over een aspergeveld en door een brandgang in een aan het museum grenzend bos. Het bijzondere vaar/voertuig beschikt over vier dieselmotoren met een inhoud van elk zeven liter, die zowel de bestuurbare wielen als de scheepsschroeven aandrijven.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel