Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Van hier tot Tokyo   
Als PR-manager ben ik menigmaal naar het Verre Oosten gereisd en Japan was mijn favoriete bestemming. De eerste keer was ter gelegenheid van de verscheping van het nagebouwde VOC-schip 'Prins Willim' naar Nagasaki (zie voor dit verhaal elders op deze site) en dit was een fascinerende ervaring. En zo ben ik bij een aantal hijs- en transportprojecten aanwezig geweest die ik op passende wijze in beeld bracht, Het bedrijf met de grote naam had in Japan een goede reputatie opgebouwd en gaf indertijd om de twee jaar een party in Tokyo, waarvoor alle belangrijke klanten werden uitgenodigd. Bijzonder was dat dit dan tevens een ontmoetingsplaats was voor klanten, die elkaars concurrent waren en normaal niet met elkaar in contact kwamen.

Van de bijzondere projecten had ik een aantal wandvergrotingen laten maken die werden geexposeerd en uitgebreid werden bestudeerd. Natuurlijk gingen de gasten niet met lege handen naar huis. Een Delftsblauw bord was erg gewild, iets origineler was het logo in Zweeds kristal (genummerd en met echtheidscertificaat) en wat erg in de smaak viel was een boekwerk met tekeningen van de inmiddels helaas overleden Jan Sanders. Het overhandigen van het presentje ging met een heel ritueel gepaard. Met veel buigingen werd het cadeautje in ontvangst genomen en volgens Japans gebruik niet uitgepakt. Als er naamkaartjes werden uitgewisseld, moest er weer worden gebogen en dan werd het kaartje vervolgens goed bestudeerd. Blikvanger in de zaal was een uit ijs gebeeldhouwd logo dat langzaam smolt.

Voordat ik weer naar Nederland terugkeerde, was ik meestal in de gelegenheid om Tokyo eens beter te bekijken en ook dan kon ik het fotograferen natuurlijk niet laten. Onderstaand volgt een kleine selectie.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Mammoetologie

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel